Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works
Posts Slider

  Писмо № 6

  Писмо № 6 до днешните и утрешните майки

  Уважаеми майки,
  При тази наша задочна среща темата е много актуална за сезона – диарии и отговора на фирма ORDESA как да се справим по-лесно.
  Диарията е нежелана, но често срещана “болест”, особено в кърмаческата и ранната детска възраст. Една голяма група вродени заболявания протичат с т.н. хронична диария. Причините са различни: вродена липса на някои храносмилателни ензими, “дефектни” ензими, алергия към различни храносмилателни съставки – белтъци, глутен и др. Диарията при тези заболявания има различна характеристика, тя съпътства и пречи на развитието на детето.
  Още по – голяма е групата заболявания протичащи с “остра” диария. Причините и тук са различни: диетични грешки, вирусни и инфекциозни заболявания, хранителни и гъбни отравяния и др. Остро настъпилата диария е тревожен симптом, поради бързо настъпилата загуба на течност и най-вече на соли, което може да доведе до обезводняване на детето. Затова, уважаеми майки, не се опитвайте да се справите сами, търсете Вашия лекар. Той ще постави диагноза и ще назначи лечение неизменна част, от която е диетичния хранителен режим. Ако не кърмите Вашето бебе фирма ORDESA има подходящ отговор – безлактозното диетично мляко Blemil plus SL и безмлечните диетични храни RizCrem Plus и Zanasec Plus.
  Blemil plus SL съдържа всички основни хранителни съставки, въглехидратите са представени от малтодекстрин и малко количество глюкозни полимери.
  Необходимото количество полиненаситени мастни киселини са набавени за сметка на добавката на млечни мазнини и растителни масла, а абсорбцията им е увеличена чрез обогатяване с таурин. Наличието на цинк допринася за намаляване честотата и продължителността на диарията и придвижване на тегловната крива нагоре.
  С тези качества Blemil plus SL може да бъде основна лечебна храна при деца с непоносимост към лактоза, при галактоземия, цьолиакия раздразнен колон, при остра и хронична диарии.
  При остри вирусни и инфекциозни заболявания, когато ги съпровожда, диарията се дължи на временно блокираната активност на ензима лактаза, разграждащ лактозата. Това води до натрупване на лактоза, която увлича след себе си вода и течности и причинява т.н. осмотична диария. Затова безлактозното мляко Blemil plus SL е подходящо като лечебна храна за 1-2 седмици до отзвучаване на заболяването и постепенно захранване с обичайната храна.
  ORDESA предлага и две безмлечни диетични храни, разработени специално за деца с диарии – RizCrem Plus за деца лед четвъртия месец до края на кърмаческата възраст и Zanasec Plus за кърмачета след четвъртия месец до ученическа възраст. Тези храни са балансирани по отношение съдържанието на соли и микроелементи, не съдържат глутен, имат намалено съдържание на целулоза, подходящи за нежната храносмилателна система на кърмачето и малкото дете.
  RizCrem Plus е оризова храна сгъстяваща и затягаща, подходяща за приемане с биберон, образува колоиден гел, поради което има антирегургитационен ефект при непатологично повръщане. Тя е идеална за диетичен режим при диария, като подпомага оралната рехидратация, улеснява резорбцията на натрия и водата, намалява чревната периталтика, защитава чревната лигавица и нормализира чревната ферментация.
  Zanasec Plus е диетична храна от моркови и ориз с добро абсорбиращо и хидратиращо действие, полезна при диарии и чревни проблеми у кърмачета след четвъртия месец и деца до училищна възраст. Може да се приготви с различна гъстота, съобразно възраста на детето. Също като RizCrem Plus има отличен резултат при диарии, регулира чревния мотилитет и може да се ползва като диетична храна при синдрома на раздразнен колон и всички случаи на малнутриция.
  Уважаеми майки, в това писмо ще Ви представя още едно лечебно мляко на фирма ORDESA – Blemil Plus FH – отговорът на един проблем, придобиващ все по-глобален характер – а именно алергията. Една нежелана, но упорита гостенка с много лица и превъплащения. Он нея можем да се пазим още през бременността. Ако в семейството или близките е доказана алергия под каквато и да е форма, то бъдещата майка трябва да води хигиеносъобразен начин на живот, да избягва алергизиращи фактори – храни, медикаменти, вредни физически и химически агенти. Алергичната нагласа се унаследява по много сложни механизми и Вашето бебе може да прояви различни видове алергия: кожни обриви, екзема, чревни колики, повръщане, хронична диария, различни форми на дихателна алергия от сенна хрема до бронхиална астма.
  При такъв проблем консултацията с педиатър е наложителна и ако Вие не можете да кърмите бебето, изборът на хипоалергенна детска храна е задължителен.
  Blemil Plus FH е идеална формула с ниска алергенност, тъй като белтъчните молекули са разградени по ензимен път до аминокиселини и казеин. 88.8 % от пептидите имат молекулно тегло по-ниско от 1000 далтона.
  Blemil Plus FH е подходяща формула и при доказана малабсорбция на мазнини, поради постигнатото равновесие между наситени, мононенаситени и полиненаситени мастни киселини. Към тази формула са прибавени съставките на фактор Plus, което я прави пълноценно диетично мляко за цялата кърмаческа възраст.
  Чрез метода на ултрафилтрация от формулата на Blemil Plus FH са елиминирани повечето от свободните мастни киселини, което обуславя приятния вкус, за разлика от други хидролизати.
  И така, уважаеми майки, при всяка упорита форма на алергия, след консултация с педиатър и алерголог, изберете ORDESA и Blemil Plus FH, защото подходящата диетична храна е важна част в сложното лечение на алергията и Вие ще я победите, а бебето ще е спокойно и доволно.

  Д-р Галина Кайракова – педиатър

   

  Забележка от фирмата:

  Към момента не се внасят в България следните продукти на „ОРДЕСА“:

  1. Blemil Plus FH

  2. Blemil Plus SL

  3. Blemil Plus АR

  4. Blemil Plus Prematuros

  5. Blevit Plus NUEVOS SABORES