Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works
Posts Slider

  Отворено писмо №7

  Отворено писмо №7 до днешните и утрешните майки

  Уважаеми майки,

  Досега направихме пълен преглед на многобройните продукти на испанската фирма “Ордеса” от съвременните адаптирани млека за здрави кърмачета, които по различни причини са вече лишени от майчина кърма, през лечебните млека , с които да разрешите различни проблеми, гранулираните чайове на растителна основа, с които да върнете усмивката на бебето и петте серии каши, всяка със своите характеристики, подходящи при захранване и достойни да присъстват в менюто на кърмачето и малкото дете след това.
  Широката гама от храни за всеки проблем е силен аргумент за фирма “Ордеса” на днешния богат пазар.
  Акцент в днешното открито писмо ще бъдат кашите Blevit plus. Основният замисъл на създателите при всяка от петте серии е да се щади нежната и незряла храносмилателна система на детето. Затова например млечните млечната каша “Растеж” и цяла серия Blevit с бифидус ефект са свободни от съдържание на глутен. Глутенът е част от белтъчните вещества на пшеничното брашно, която не се разтваря във вода, по-трудно се разгражда на глиазин и глутенин и често води до алергизиране.
  Нишестето е основна количествена съставка от: въглехидратите на пшеничното и царевично брашно. То съдържа амилазни ензими с помощта на които са трудносмилаеми.
  Независимо, че някои производители използват нишесте в своите продукти, включително и в детските пюрета, то пълноценните брашна са по-полезни за детето поради това, че съдържат не само въглехидрати, но растителни белтъци, мазнини, витамини от група В, ензими и други.
  В кашите Blevit plus са застъпени голям брой брашна от 5-8 от различни зърнени култури – пшеница, ориз, царевица, ечеми, ръж, овес, соя, просо, но те са подходящо обработени
  – редуцирано е съдържанието на целулоза, а въглехидратите са опростени до глюкоза и малтоза.
  – Зърнените продукти са декстрирани, т.с. разградени до нискомолекулна декстроза, с което се повишава резорбцията в тънките черва.
  – Нормалната резорбция на въглехидратите в тънкото черво предотвратява повишаването на осмотичния натиск, така се задържа вода, избягва се появата на диарии и се осигурява нормалния пасаж.
  – Кашите Blevit plus осигуряват цялостна вътрешна защита благодарение на ефекта бифидус.
  – Всички серии каши са допълнително обогатени с калций, желязо и 13 витамина.
  Кашите Blevit plus са обогатени с фрукто олигозахариди, наричани още бифидогенни влакна. Те са с растителен произход, среда за развитие на бифидобактериите, способстват задържката на вода и имат ефекта на хранителни фибри които защитават слузестата чревна ципа.
  Днес на вашето внимание представям първо – серията безмлечни каши Gama Sinocome /Ако не яде/, ще ги познаете по червената лента на опаковката. Подходящи за всички кърмачета от и след четвъртия месец, те са особено вкусни, поради добавени ароматизатори, за да се харесват и на най-капризните “злояди” деца.
  Серията е представена с четри разновидности:
  1. Подходяща за диети. Без глутен, съдържа ориз и царевица за деца от четвъртия месец.
  2. Плодова от 4 месеца, не съдържа глутен – портокали, ябълки, банани, ананаси, круши и киви.
  3. Blevit plus Gama Sinocome с 5 житни растения след 4 месец, съдържа пшеница, ориз, овес, ечемик и ръж.
  4. С 8 житни растения и мед след 4-5 месец, съдържа пшеница, ориз, ечемик, ръж, царевица, просо, соя и овес, 3% мед.
  Второ-серията Blevit plus Gama Nuevos Sabores /Гама нови вкусове/ – окончателната стъпка към разнообразно хранене.
  Целта на тази серия е постепенно въвеждане на нови вкусове – зеленчукови и месни.
  – Първият представител от тази серия е Blevit plus 1, 2, 3 – зърнена каша със зеленчуци. Съдържа ориз и царевица, като с всяка стъпка процентното съдържание на зеленчуците /картофи, моркови и зелен фасул се увеличава за сметка на зърнените храни/
  Стъпка 1 – зърнените храни са 72%
  Стъпка 2 – зърнените храни са 67%
  Стъпка 3 – зърнените храни са 62%
  След 5-я месец бебето се нуждае от нови стъпки напред, за да бъде храненето пълноценно. Преходът от хранене, базирано на зърнени храни и плодове към хранене, базирано на зърнени храни и зеленчуци трябва да е плавен и внимателен. С куфарчето “Стъпка по стъпка” фирма “Ордеса” отговаря на тези нужди.
  – Вторият представител на серията “Нови вкусове” е Blevit plus зърнени храни и зеленчуци като балансирана смес.
  Когато детето е усвоило вкуса на зеленчуците идва ред на месото. В менюто на вашето бебе освен месно-зеленчукови пюрета можете да включите и месно-зеленчукови каши за разнообразие.Ордеса ви представя:
  – Blevit plus зърнени храни със зеленчуци и пиле след шестия месец. Пилешкото месо е най-слабо алергенно, лесно смилаемо, с най-ниско съдържание на протеини с висока биологична стойност.
  – Blevit plus зърнени храни със зеленчуци и риба треска – с нея ще разширите вкусовата гама на бебето и ще доставите необходимите хранителни съставки.
  – Blevit plus зърнени храни със зеленчуци и варива /нахут и леща/ се предлага след шестия месец и за деца след 1 година. Това е една балансирана смес от зърнени храни /пшеница, ориз, овес, ечемик, ръж/, зеленчуци /картофи, зелен фасул, моркови/ и 10% варива. Така постепенно храносмилателната система на детето се подготвя за по-нататъчното преходно хранене.
  Серията каши “Нови вкусове” се открояват със зелена лента на опаковката.
  Уважаеми майки, надявам се информацията от това писмо да бъде полезна за вас, за да внесе разнообразие в хранителния режим на вешето дете – с кшите Blevit plus, които хранят, щадят и защитават.

  Д-р Галина Кайракова – педиатър

   

  Забележка от фирмата:

  Към момента не се внасят в България следните продукти на „ОРДЕСА“:

  1. Blemil Plus FH

  2. Blemil Plus SL

  3. Blemil Plus АR

  4. Blemil Plus Prematuros

  5. Blevit Plus NUEVOS SABORES