Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works
Posts Slider

  Отворено писмо № 5

  Отворено писмо № 5 до днешните и утрешните майки

     Здравейте отново, уважаеми майки,

  Щастлива съм, че вашето бебе порасна и вие го захранихте, придържайки се към съветите на вашия лекар. В това писмо ще ви разкажа как да разнообразите детското меню с петте серии каши на фирма ORDESA.
  Европейската асоциация на педиатрите гастроентеролози и нутриционисти и Американската академия по педиатрия са единодушни, че временно между 5-я и 6-я месец е най-подходящо за постепенно въвеждане на нови храни.
  Кашите Blevit са приготвяни чрез средна степен на хидролиза, което осигурява добра консистенция при приготвяне с добавяне на гореща вода.
  Всяка от сериите каши Blevit има няколко разновидности и всички са обогатени с калций, желязо и 13 витамина.
  Първата серия са млечните каши Blevit Plus, приготвени не на основата на кисело мляко, при което съотношението суроватъчен белтък / казеин е неблагоприятно, а на основата на адаптирано мляко, което осигурява по-лесно усвояване и тази серия в зависимост от другите съставки е подходяща за бебето след 4-ия, 5-ия месец. Тази серия включва 4 вида каши:
  Блевит плюс плодово-млечна и
  Блевит плюс млечна каша растеж – не съдържат глутен, поради което са подходящи за първа каша, както и за безглутенова диета.
  Блевит плюс млечна каша със 8 житни растения
  Блевит плюс млечна каша с 8 житни растения и мед – в подходяща пропорция с адаптираното мляко и балансираната смес на 8 житни растения – тя е отлична, пълноценна храна с приятен вкус.
  Останалите 4 серии каши не съдържат мляко, но имат много достойнства – най вече бифидогенния ефект.
  Днес учените говорят много за съдържанието на пробиотици и пребиотици в храните.
  Пробиотиците са живи микроорганизми, но срока им на живот при внасяне в организма без подходяща среда за развитие е близо 40 дни. В нашия организъм и най-вече в храносмилателния тракт има милиони микроорганизми – повече отколкото са живите ни клетки. Микроорганизмите са в определено равновесие помежду си. Детските храни и храните въобще имат определен срок на годност средно около 2 години, това е поради нуждата да се намери начин за удължаване живота на полезните микроорганизми чрез внасяне с храната на т.нар. пребиотици, които са среда за развитие на микроорганизмите. Бактериум бифидус и лактобацилус са едни от най-важните пробиотици за организма, те са открити в каналите на млечните жлези и тяхната роля е да унищожават патологичните микроорганизми в кърмата и около зърното. Същата роля играят и в червата – дават защита, нормализират пасажа през чревния тракт и балансират чревната флора, така те повишават устойчивостта на организма към чревни инфекции и диарии.
  Като хранителна среда за полезните бактерии в кашите Blevit plus са прибавени олигозахариди от плодове, тоест от естествен произход – те са основните пребиотици и като такива отговарят на следните изисквания. Те са неразградими съставки на храната, не се променят от ензимите в стомаха и тънките черва и така достигат до дебелите черва; съставът им е близък до тези на майчината кърма 90% са лактоза и 10% други захари; не подлежат на директна абсорбция, а на ферментация, затова не се изисква енергия, имат ниска калоричност 2 kcal/g, водноразтворими са, което улеснява приготвянето, позволяват съхранение при стайна температура, имат приятен аромат и вкус.
  Всичките 4 серии каши Blevit plus имат полезния бифидогенен ефект:
  Blevit plus безглутенови – създадени на оризова основа те са подходящи за безглутенови диети както при деца с хронични диарии и непоносимост към глутена така и за всяка друга възраст. Тази серия е представена с два вида: плодова и оризова;
  Blevit plus съдържащи глутен създадени на основата на пшенична скорбяла с добавка на: 5 житни ръстения, 8 житни растения с мед, каша Асорти с плодове, житни растения, мед и ядки, овесена и интеграл – в състава на която житните растения са пълнозърнести и осигуряват внасянето на допълнителни фибри, което прави кашата подходяща при запек и Кола Као с вкус на какао за деца след 1 година.
  Blevit plus “GAMA SINOCOME” е серия каши за всички бебета, особено за тези с капризен вкус. Хранителната и енергийна стойност са постигнати с добавка на суроватъчен белтък и повече калций и желязо, така тази серия е подходяща за деца с ниско тегло, след остри фебрилни заболявания. Две каши от тази серия са безглутенови – подходящи за диети са плодова и без глутен и 2 съдържащи глутен – с добавка на 5 житни растения и с 8 житни растения и мед. Заради съдържанието на суроватъчен белтък тази серия не е подходяща за деца с доказана алергия към белтъка на кравето мляко.
  Тази серия каши ще познаете по червената лента на кутията, на която е изписано“GAMA SINOCOME” / ако не яде/.
  – Най-интересната серия от безмлечните каши Blevit plus е серията Нови вкусове –“NUEVOS SABORES” със зелена лента на кутията, чрез която Вашето бебе ще развие няколко основни вкуса. За да стане това постепенно и Вашето бебе да не се мръщи и връща храната започнете с голямата опаковка Blevit plus 1, 2, 3 – зърнена каша със зеленчуци в 3 отделни плика:
  Стъпка 1 – Сладка каша с добавени малко количество зеленчуци – картофи, зелен фасул и моркови;
  Стъпка 2 – Съдържанието на зеленчуци се увеличава, а количеството сладка каша е намалено;
  Стъпка 3 – Изцяло със зеленчуков вкус.
  Така подготвено бебето може да премине към нормалната опаковка – зърнена каша със зеленчуци, като тези 2 вида не съдържат глутен. В тази серия са включени още разновидности – с тях можете да разширите още вкуса на бебето: каша със зеленчуци и пиле, зеленчуци и риба треска, зеленчуци и варива. Тези три продукта съдържат глутен, но и бебето е вече по-голямо, навършило е 6 месеца. Така веднъж въведени, тази серия храни могат да се ползват и след първата година от живота, особено когато детето харесва зеленчуковите или месно-зеленчуковите пюрета вие имате алтернативата – Blevit plus Нови вкусове – оставете то да избере.
  Уважаеми майки, надявам се съдържанието на това писмо да разшири вашата информираност, за да сме полезни още повече за Вашите подрастващи деца.

  Д-р Галина Кайракова – педиатър

   

  Забележка от фирмата:

  Към момента не се внасят в България следните продукти на „ОРДЕСА“:

  1. Blemil Plus FH

  2. Blemil Plus SL

  3. Blemil Plus АR

  4. Blemil Plus Prematuros

  5. Blevit Plus NUEVOS SABORES