Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works
Posts Slider

  Отворено писмо № 3

  Отворено писмо № 3 до днешните и утрешните майки

     Уважаеми майки,

  За трети път Ви пиша и за мен всяко писмо е среща с всички Вас – толкова различни и толкова еднакви – просто майки, настоящи или бъдещи и с Вашите бебета – толкова различни и толкова еднакви – просто прекрасни!
  Като педиатър знам колко често запекът може да е тревога за Вас, затова избрах да говорим за този проблем и неговото решение.
  Погълнатите храни и тяхното разнообразие определят количеството и честотата на изпразване на стомаха през целия живот.
  През първите месеци родителите и останалите членове на семейството обръщат голямо внимание на характеристиките и честотата на изпражненията на своите деца, тъй като ходенето по голяма нужда и отделянето на фекалии се счита за “нормален” белег за здраве. Честотата на изхожданията намалява с възрастта. Средното отделяне на фекалии за едно новородено дете е четири пъти на денонощие през първата седмица. Воденето на контрол на честотата и количеството на отделянето на изпражненията на кърмачето е един от най-добрите начини да се разбере дали бебето приема достатъчно мляко.
  За запек може да се говори, когато кърмачетата, хранени с майчино мляко ходят по голяма нужда по-малко от два пъти на ден, а хранените с детски млека по-малко от три пъти на седмица.
  Запекът се определя като нередовно отделяне на твърди изпражнения, изхвърляни струдност и не напълно.
  Като се изключи групата на вродените аномалии, най-честите причини за запек в кърмаческата възраст са:
  – Преминаване от майчина кърма към изкуствено мляко;
  – Замяна на едно изкуствено мляко с друго;
  – Приготвяне на млякото в неправилни пропорции;
  – Прилагане на хипер калорични диети.
  Майчиното мляко е единствената незаменима храна, а акта на кърменето чрез близостта, която изгражда между майката и бебето е неповторимо блаженство. Затова, уважаеми и обичани майки, не лишавайте Вашето бебе от това блаженство! Само Вашият педиатър може да реши дали и кога да смените кърменето с адаптирано мляко, особено през първите шест месеца – Не забравяйте това!
  Когато сте обсъдили проблема и детето Ви е на изкуствено хранене, но го мъчи запек – прочетете отново тези редове и грижовната майка ORDESA ще Ви помогне с адаптираното мляко Blemil Plus AE, със специална формула против запек.
  Многобройните изследвания в лабораториите на фирма ORDESA показват, че запека е в пряка връзка с някои от съставките на детските млека и техните концентрации. Основно това се отнася за липидите на млякото. Триглицеридите са част от липидите. Това са сложни вещества, които се получават от естерификацията на глицерола с мастните киселини, подредени в три позиции – a, b и g.
  Причините за запека при голяма част от бебетата на изкуствено хранене се дължат на съвместното утаяване на свободните мастни киселини и калция в лумена на червото, което води до образуване на калциеви сапуни. Точно те определят по-голямата сухост и твърдост на изпражненията. Като основна причина за по-голямат концентрация на свободни мастни киселини в детските млека се оказва липсата на достатъчно специфични за майчината кърма храносмилателни ензими.
  Направените многобройни опити доказват, че добавянето на дълговерижни полиненаситени мастни киселини (ПНМК-ДВ) освен другите предимства, с които се запознахме миналия път, подобрява обратната резорбция на свободните мастни киселини и води до образуване на по-малко количество калциеви сапуни, а оттам до по-меки изпражнения.
  Научните изследвания върху липидния състав и по-специално върху триглицеридите на майчиното мляко показват, че 25% от всички мастни киселини се падат на палмитиновата киселина и още, че 70% от естерифицирането на мастните киселини се извършва в позиция b.
  Децата на майчина кърма, резорбират 95% от мазнините, а изкуствено хранените едва 40%.
  Тези научни изследвания налагат извода да се обогати формулата на адаптираното мляко с палмитинова киселина и тя да се постави в позиция b, за да има по-пълна резорбция 83-85%. Използвайки данните от лабораторните изследвания и клиничните изпитания ORDESA е изградила формулата на съвременното адаптирано мляко за профилактика и лечение на запек у кърмачето – Blemil Plus AE. Високото съдържание на палмитинова киселина е постигнато чрез интерестерификация на палмово масло с други растителни масла посредством специфична липаза Това довежда до увеличаване на резорбцията на мастни киселини с 33-35% и приближава липидния профил на детското мляко до този на майчиното.
  Уважаеми майки, споделих това изложение, за да знаете колко сложен е пътя да се стигне до исканите качества и за да се доверите спокойно на фирма ORDESA. Адаптираното мляко Blemil Plus AE, както показва и името, съдържа всички предимства на фактора Plus, за който Ви разказах в предното отворено писмо и гарантира, че няма да стои пред Вас проблема запек и Вашето бебе ще расте в хармония и спокойствие и Вие ще се усмихвате заедно с него.
  В следващите писма ще обсъдим други проблеми – повръщане, диария, алергия и техните решения чрез лечебните млека на фирма ORDESA.

  Д-р Галина Кайракова – педиатър