Как колагена влияе върху имунната ни система ?

За да имаме нормално функционираща имунна система, тялото се нуждае от редица вещества – витамини, минерали и протеини. А най-изобилният протеин в човешкото тяло е колагенът.

Колагенът е съставен от различни аминокиселини, свързани в специфични пептидни връзки, които действат като градивни елементи за нашето тяло.

Глутаминът е ключова аминокиселина, необходима за силна имунна система, а също така се намира в колагена. Глутаминът играе роля в клетъчното възстановяване и стимулира имунните клетки. Той помага за по-бързо възстановяване и по-силни клетки, което ни защитава срещу заболяване.

По същият начин помага и за укрепване на лигавицата на червата. Наличието на рехава чревна лигавица позволява на лошите бактерии да влизат по-лесно в нашия организъм. Увеличавайки приема на колаген, вие укрепвате съединителната си тъкан, което помага за уплътняване на лигавицата на стомашно-чревния тракт. По този начин можете да се предпазите от лошите бактерии, които иначе биха могли да се превърнат в заболяване или инфекция.

Чрез приема на колаген ние помагаме за укрепването на нашата имунна система и цялостното здраве на организма. За предотвратяване на настинки и други заболявания.