Водене на здравословен начин на живот

Воденето на здравословен начин на живот е първата стъпка за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата. Това означава спазване на балансирана диета, извършване на физическа активност, правилна почивка, поддържане на стреса, избягване на консумацията на токсини (тютюн, алкохол и др.) и защита от фактори, които насърчават клетъчното окисляване (слънце, замърсяване и т.н.).

Интересен факт свързан с еластичността на кожата на тялото и лицето е , че когато сме млади в кожата ни се съдържа 80% колаген. След 25 годишна възраст, тялото започва да губи по 1% от него на година. 😮🤭

За това към здравословния начин на живот е важно да добавим  храни богати на колаген или по-лесния начин – колаген под формата на  добавка.

Ефектите за намаляване на бръчките от консумацията на колагенови добавки се приписват на способността им да стимулират тялото да произвежда самостоятелно колаген. Приемането на колагенови добавки може да насърчи производството на други протеини, които помагат за структурирането на кожата, включително еластин и фибрилин.

Проучване установява, че жените, които пият напитка, смесена с добавка на колаген ежедневно в продължение на 12 седмици, имат повишена хидратация на кожата и значително намаляване на дълбочината на бръчките.