Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works
Posts Slider

  Ам Ам състав и ползи

  Бебешки пюрета “Ам Ам” – напълно екологично чисти, без консерванти, изкуствени ароматизатори и оцветители. 100% здравословни, 100% български.

  Плодовете заемат важно място в хранителния режим на бебето след третия месец. Те са богати на вода и имат относително ниска енергийна стойност. Заедно с това, плодовете съдържат вещества, които не могат да се предоставят на организма от който и да е друг вид храна. Плодът е основен източник на витамини, минерали, влакна, органични киселини и въглехидрати, както и фитохимикалите известни с отскоро със силното им антиоксидантно действие върху организма. Влакната в плодовете са разтворими – т.е. забавят усвояването на захари, и неразтворими – от особено значение за поддържане на нормалната функция на червата.

  Основните въглехидрати в плодовете са глюкоза и фруктоза. Общото съдържание на въглехидрати в повечето сортове плодове не превишава 5%, но те са два пъти повече в някои плодове като сливи, круши, праскови и кайсии.

  Плодовете съдържат също и органични киселини, които не само определят съответните плодове с характерен вкус, но също влияят върху обмяната на веществата и функционирането на храносмилателната система на детето.

  Витамин С е от жизнено значение за изграждането и здравината на кръвоносните съдове, костите и венците и контролира нивото на холестерола в кръвта. Шипкитесъдържат значително количество витамин C.

  Кайсиите, прасковите и ябълките, от своя страна са богати на бета-каротин. Бета-каротинът  неутрализира свободните радикали, които вредят на клетките.

  Плодовете са добър източник на калий, един микроелемент, който има изключително благоприятен ефект върху сърцето. Бананите, кайсиите, прасковите и ябълките са богати на калий.

  Плодовете съдържат и флавоноиди, които са силни антиоксиданти. Ябълките, черешите и вишните имат високо съдържание на флавоноиди.

  Пектин – освен високо съдържание на пектин в ябълките, всички плодови пюрета “Ам Ам”  са с допълнително добавен пектин, за по-добро регулиране на стомашно-чревния тракт и намаляване на осмотичното налягане в жлъчния мехур и бъбреците на бебето.

  Бебето започва да приема зеленчукови пюрета, след четвъртия месец. Зеленчуците доставят  на организма въглехидрати, които са от важно значение за него. Въглехидратите участват в поддържането на оптимална хуморален среда в подкрепа на функционирането на всички клетки на младия организъм.

  Повечето зеленчуци съдържат 5% въглехидрати, но някои сортове като моркови и картофи имат съдържание на въглехидрати, което е два пъти по-високо. Влакна (разтворими и неразтворими) представляват важна съставка на повечето зеленчуци. Те регламентират функциите на червата и се свързват с излишния холестерол. Достатъчното потребление на влакна намалява риска от запек и осигурява по-добра чревна среда за развитие на полезни бифидус бактерии.

  Витамините и минералите в зеленчуците са истински подарък от природата. Доматите и зелето са високо съдържание на витамин С. Жълто-червените зеленчуци като моркови, праз и домати са богати на бета-каротин (в основата на витамин А). Зелето е с високо съдържание на фолиева киселина, вещество, подпомащо правилното функциониране на сърдечно-съдовата система. Зеленчуците съдържат и други витамини от В-комплекс групата – B2, биотин, инозин и холин.

  Зеленчуците са богати на минерали – калий – домати, картофи, захарно цвекло и желязо – зелен грах. Минералите в зеленчуците се усвояват добре от организма. Някои витамини допълнително улесняват абсорбцията (например, витамин С и магнезий, подобряват усвояването на калций, който минерал е средство за по-добра костна минерализация, за формирането на зъбите и за предотвратяване на запек).

  Зеленчуците съдържат органични киселини – ябълчена, лимонена, винена, оксалова, които участват в храносмилането и обмяната на веществата. Има високо съдържание на ябълчена киселина в почти всички зеленчуци; оксаловата киселина е добре представена в цвеклото.

  Известен факт е, че биологично активни вещества се откриват в големи количества в пресните плодове и зеленчуци. В производствения процес на продуктите “Ам Ам”се запазват до голяма степен свойствата и състава на тези пресни плодове и зеленчуци.

  Огромното предимство на продуктите “Ам Ам”, обаче е гарантираното количество и качество на използваните суровини. Всички суровини се изследват за съдържание на вредни вещества (тежки метали, нитрати, радиоактивност), преди да влязат в производствения процес. Всички етапи от производствения процес се наблюдават отблизо, за да се гарантира максимално запазване на хранителните и органолептичните свойства на суровините.

  Готовите пюрета “Ам Ам” (всяка партида), отива на пазара едва след преминаване на пълни микробиологични, физикохимични и микотоксикологични изпитания в сертифицираната и акредитирана лаборатория на Националния център по опазване на общественото здраве към Министерство на здравеопазването на Република България и след издаването на протоколи за анализ.

  Пюретата “Ам Ам” отговарят напълно на директивите на ЕС по отношение на бебешките  храни. Използваните суровини са предимно български, известни с техния вкус и аромат, дължащи се на съдържанието на свободни аминокиселини, захари и други вещества, свързани с климатичните условия на страната.

  Съставът на всяко пюре е внимателно анализиран, за да се постигне оптимално съотношение и максимална полза за бебето.

  „Първа стъпка” – серията пюрета за захранване с плодови, а по-късно – със зеленчукови и месно-зеленчукови пюрета, е съгласувана с Катедрата по хранене на Националния център по педиатрия и гастроентерология в София. Продуктовата серия „Обогатени”, която е с допълнителни витамини и минерали е уникална в предлагането на витамини и микроелементи, които са жизнено важни за развитието и растежа на бебето.

  Избирайки “Ам Ам ” Вие давате по-добър старт в живота на Вашето дете.