Ам Ам въведение

Бебешки пюрета “Ам Ам” – напълно екологично чисти, без консерванти, изкуствени ароматизатори и оцветители. 100% здравословни, 100% български.

Разработването на специални детски храни е една от важните стратегии, препоръчвани от Световната Здравна Организация за осигуряване на пълноценно и здравословно хранене на децата в Европейския План за Действие по отношение на храните и храненето от 2000 година.

Бързият растеж на децата през кърмаческата и ранната детска възраст определят потребностите от хранителни вещества, които са значително по-големи, отнесени към кг телесно тегло, отколкото при възрастните. Пълноценното и здравословно хранене през този период подобрява шанса на децата да използват напълно своя генетичен потенциал и да си осигурят база за по-добър здравословен статус в по-късна възраст.

Пюретата “Ам Ам” отговарят на всички изисквания за храни, предназначени за кърмачета и малки деца. Голямото им предимство е, че се произвеждат от свежи плодове, зеленчуци и месо, богати на витамини и минерали. Използваните продукти са предимно български, известни със своя вкус и аромат, дължащи се на съдържанието на свободни аминокиселини, захари и други вещества, свързани с климатичните особености на страната.

Пюретата “Ам Ам” напълно отговарят на Директивата на ЕС за детските храни по отношение съдържанието на въглехидрати (18%) и мазнини (0.5%).

Избирайки “Ам Ам” Вие давате по-добър старт в живота на Вашето дете.

Николай Зехирев
24.10.2000 година