Отворено писмо № 4

Отворено писмо № 4 до днешните и утрешните майки

    Уважаеми майки,

Няма “Училище за майки”, но има много литература и списание “Мама”, които да Ви подготвят и предпазят от изненади около Вашето бебе.
Повръщането е чест симптом, зад който се крият различни причини. Преди да мислите за заболяване, което с Ваша помощ ще бъде открито от Вашия педиатър, трябва да спазвате определени правила при хранене на бебето.

– Да го държите на ръце когато го храните;
– Продължителността на хранене да е 10-15 минути;
– Да спазвате интервалите на хранене за съответната възраст;
– Да не храните бебето нощем след първия месец;
– Да не го прехранвате;
– Да не го захранвате по-рано от необходимото.

Ако спазвате всички правила и въпреки това бебето повръща, много често причината е в незрялост на гладката мускулатура, която затваря отвора на стомаха към хранопровода и води до тъй наречените регуритации тоест връщане на храна обратно и изтичане от устата. Понякога тази функционална незрялост е по-продължителна и причинява промени в хранопровода и възпаление – т. нар. ГЕР /гастроезофагиален рефлукс/. При ГЕР повръщанията са чести и упорити и се отразяват върху нормалното развитие на бебето. При такъв случай Вашият педиатър ще се справи с проблема с нужните изследвания и комплексно лечение част, от което е подходящата лечебна храна за бебето.
Фирма “Ордеса” предлага адаптираното мляко със съвременна детска формула Blemil Plus AR /антирегургитейшън/. То е пълноценно, съдържа познатия ни фактор Plus и лечебния фактор AR, който съдържа брашно от семена на рожкови.
Този фактор създава по-голяма гъстота и обем на млякото, както и по-бърза евакуация от стомаха и е ефикасен метод за диетично третиране без лекарствена терапия при регургитации. Добавката на фактор AR прави млякото по-гъсто и възпрепятства връщането му в хранопровода. Така предпазва от развитие на възпалителен процес – езофагит, който е причина за раздразнение и неспокойствие у кърмачето. Факторът AR не се намесва в абсорбацията на минералите, не нарушава вкуса на млякото и не повишава неговата колоричност.
Фирма “Ордеса” предлага Blemil Plus AR в 2 формули – до 4 и след 4 месечна възраст, което гарантира прецизното съотношение на основните хранителни вещества, съобразно месеците на бебето. Млеката Blemil Plus AR са най-достъпни спрямо цените на конкурентните продукти, при наличието и на допълнителната полза от фактора Plus.
Уважаеми майки, сега искам да ангажирам Вашето внимание с още една гама продукти на фирма “Ордеса” – гранулираните чайове Blevit. Много от вас вече ги познават и харесват. Предимство е да се ползват още от първия месец на бебето и във всяка друга възраст. Икономични и лесни за приготвяне, създадени изцяло на базата на екстракти от лечебни растения – прецизно балансирани и с приятен вкус, без захароза.
Чай Blevit Digest /за храносмилане/ гранулирани екстракти от лайка, копър и анасон – растения с антигазообразуващо, еупептично и спазмолитично действие. Показан при бебешки колики, стомашен дискомфорт и повръщане. Преди да прибегнете към лекарствени средства при диагностицирани колики опитайте с Blevit Digest. Може да се ползва от всички в семейството – при метеоризъм, флатуленция, болезнени мускулни спазми или лениво и трудно храносмилане.
Чай Blevit Sueno /за сън/ съдържа разтворими екстракти от липа, маточина и лайка, действа успокояващо и премахва спазмите, затова се препоръчва при нарушения на съня от различно естество, както поради лошо храносмилане така и при нервност, раздразнителност и други.
Ако бебето е ревливо, а вие сте изнервени опитайте с Blevit Sueno и на другия ден ще сте бодри и усмихнати.
Blevit Laxante /за разхлабване/ е разработен на базата на екстракт от сливи, тамаринд и киви и е продукт, който може да ползвате при запек на бебето още от първия месец, а може да изпитате действието му още по време на Вашата бременност ако се налага.
Blevit Laxante осигурява диетични фибри, с което спомага за нормализиране на чревната перисталтика и облекчаване на запека. Съдържа органични киселини, които благоприятстват хидратацията на изпражненията, омекотяват ги и улесняват дефекацията.
Подходящ е за всички възрасти когато запекът е проблем. Една приятна и полезна напитка дозирана според указанията на опаковката.
Чайовете Blevit Digest, Blevit Sueno и Blevit Laxante са произведени от полезни растения и плодове, известни от древността с мекото си лечебно действие, разтварят се бързо както в топла, така и в студена вода, преварена за най-малките. Имат приятен вкус без изкуствени аромати и консерванти.
Възползвайте се от тях когато е нужно и вие ще сте още по-добри, а децата по-весели и по-послушни.

Д-р Галина Кайракова – педиатър

 

Забележка от фирмата:

Към момента не се внасят в България следните продукти на „ОРДЕСА“:

1. Blemil Plus FH

2. Blemil Plus SL

3. Blemil Plus АR

4. Blemil Plus Prematuros

5. Blevit Plus NUEVOS SABORES