Какво трябва да съдържа диетата на вашето бебе?


Когато вашето бебе пораства, неговата диета търпи редица промени: започва въвеждането на нови храни като плодове и зеленчуци, увеличавайки приемът на на фибри. Често това влия въру консистенцията на изпражненията на вашето мъниче.
При някои бебета обаче количеството фибри не е достатъчно и те се нуждаят от допълнително, за да улеснят изчезването на твърдите и редки изпражнения. Един от начините да постигнете това е като използвате каши, направени от пълнозърнести храни и разтворими фибри. Кашите, направени от пълнозърнести храни, богати на неразтворими фибри благоприятстват чревния транзит, увеличават обема на изпражненията и намаляват тяхната консистенция.

Ние препоръчваме зърнената каша BLEVIT plus Superfibra.

BLEVIT plus Superfiber e с високо съдържание на фибри. Благодарение на пълнозърнести храни (неразтворими фибри) и инулин и FOS (разтворими фибри). Съставът е адаптиран към степента на храносмилателно съзряване на малките и техните хранителни нужди.
В състава си кашите включват фруктоолигозахариди (FOS) и инулин, които естествено действат като разтворими фибри, разработени чрез процес на декстриниране, за да се постигне оптимална употреба. Богато съдържание на витамини и минерали –  С, никотинамид, Е, калциев пантотенат, В6, В2, В1, А, фолиева киселина, К, биотин, D, B12 спомага за здравата имунна система и цялостното състояние на детето, а приятният плодов вкус превръща кашата в любимата закуска на вашето дете. 

Благодарение на балансираното съдържание на фибри и  хранителна стойност, кашите BLEVIT plus Superfibra могат да се използват в обичайната диета на вашето дете, като друг източник на диетични фибри. Освен това имат отлична поносимост.

Можете да откриете още разновидности на кашите, с които да разнообразите диетата на вашето бебе.

BLEVIT plus Superfibra e каша без глутен, подходяща за от 4-ия месец, обогатена с калций, желязо и 13 витамина с притен сладък вкус. 

BLEVIT plus Superfibra 5  е подходяща за от 5-ия месец и е обогатена с 5  житни растение и бифидус ефект. Уравновесява чревната микрофлора, предпазва чревната мукоза, нормализира изхожданията и е много по-адекватна за вкуса на детето.